Kontakt telefon +382 (0) 20 230 690
info@uniprom.me Adresa br. 11, Podgorica

UNIPROM - O nama

O nama

 • +

  Kompanija „UNIPROM“ d.o.o. osnovana je 1992. godine. Kompanija „UNIRPOM“ je tada bila druga registrovana firma u Crnoj Gori, čija je pretežna djelatnost bila metali i metalski sektor. Godine 1994. godine „Uniprom“ je otvorio prvu fabriku (livnicu) sa sjedištem u Nikšiću kapaciteta 1500 tona na mjesečnom nivou. Zbog ostvarenih rezultata i izvozne orjentisanosti u godinama 2003, 2004 i 2005. Uniprom je bio proglašen od strane „Privredne komore Crne Gore“ kao druga firma po izvozu na inostranom tržištu, poslije „Kombinata Aluminijuma Podgorica“ koji je u tom periodu bio u vlaštvu Države.

 • +

  Godine 2014. „Kombinat aluminijuma Podgorica“ odlazi u stečaj. Uzimajući u obzir iskustvo, znanje, opredmećenost na tržištu aluminijumske industrije, istorijat poslovanja „UNIPROM“ je donio poslovnu odluku da kupi imovinu nekadašnjeg „Kombinata aluminijuma Podgorica“ u stečaju sa ciljem i idejom nastavka rada, organizacije, oživaljavanja proizvodnje aluminijuma u Crnoj Gori.

 • +

  U skladu sa iskustvom od preko 30 godina u ovom sektoru (metalske i aluminijumske industrije) strateški i na organizovan način „UNIPROM“ je prišao cjelokupnom procesu, započeo novi vid organizacije u Kombinatu, postavio rad kombinata na održivim osnovama i obezbijedio da kombinat posluje samostalno a da svoje proizvode plasira na inostranim tržištima čineći 50% ukupnog crnogorskog izvoda. Pored metalne industrije, kopmanija Uniprom se bavi hotelijerstvom i u svom vlasništvu ima dva luksuzna hotela, jedan na crnogorskom primorju, u Budvi, a drugi u glavnom gradu Podgorici. Danas, u okviru kompanije „UNIPROM“ posluju četiri firme i to:

  a) Uniprom D.O.O. (KAP) - proizvodnja aluminijuma i proizvoda od aluminijuma;
  b) Uniprom Metali D.O.O. Nikšić - iskopavanje boksita;
  c) Uniprom Energy -distribucija KPG i TPG;
  d) Uniprom Hoteli – Hotel Budva u Budvi i Hotel Ziya u Podgorici.

Bootstrap Example
Bootstrap Example
Bootstrap Example